derma_podaljsana.jpg

Dermatologija malih živali

Celovita, skrbna in hitra obravnava ljubljenčkov z obolenji kože, ušes, dlake ali krempljev.

KOŽNA OBOLENJA

Ali veš, da so kožni problemi najpogostejša težava hišnih ljubljenčkov? Prav tako kot mi, ljudje, lahko tudi naši kosmatinci trpijo zaradi alergij, vnetih ušes, kožnih tumorjev in težav z dlako ali nohti.

shutterstock_622780025-SML.jpg

Če se tvoj kosmatinec pogosto praska ali grize, ima pordelo kožo in pogosto vneta ušesa, je čas za obisk našega specialista dermatologije.

Ob ponavljajočih se vnetjih in srbežu živali velikokrat diagnosticiramo alergijo, ki se pojavi zaradi okolja (cvetni prah, pršice, ...), hrane ali ugriza bolh.

 

Alergijo na hrano lahko nadzorujemo z ustrezno dieto. Pri okoljskih alergijah pa temeljito skrbimo za kožo (šamponiranje) in dodajamo zdravila (imunoterapija). 

 

Na koži se pogosto srečamo tudi s paraziti, kot so bolhe, garje in pršice (npr. demodeks), ki jih odpravimo z antiparazitiki v obliki ampul in tablet. 

POGOSTE KOŽNE TEŽAVE

Pordela in vneta koža

Pogosto praskanje, grizenje in lizanje

Vneta ušesa

Izpadanje dlak

Prhljaj

Bule na koži

POGOSTE KOŽNE BOLEZNI

Alergija na okolje, hrano ali ugriz bolh

Vnetje kože in ušes (bakterijsko, glivično)

Paraziti (bolhe, garje, pršice, ...)

Kožni tumorji

Hormonske motnje

Avtoimune bolezni

EKIPA

Našo ekipo, ki vsakodnevno obravnava veliko dermatoloških primerov, sestavljamo dermatologa in visoko usposobljeno osebje Zambe. Zahvaljujoč naši strokovnosti najdemo pravo diagnozo ter dosežemo najboljši rezultat za vašega ljubljenčka.

Blaz_slika.jpg

dr. Blaž Cugmas
dr. vet. med.

Jana_slika.jpg

Jana Črne
dr. vet. med.

V diplomi in doktoratu sem z optičnimi diagnostičnimi tehnikami preučeval kožne tumorje psov in mačk. Leta 2017 sem prejel ugleden podoktorski projekt Marie Skłodowska-Curie Actions, ki sem ga izvedel na Univerzi v Latviji v družbi svetovno priznanih strokovnjakov na področjih veterinarske dermatologije (prof. dr. Thierry Olivry, dr. Alla Olivrī) in optičnih medicinskih tehnik (prof. Jānis Spīgulis). V projektu smo razvili objektivno metodo za ocenjevanje jakosti vnetja kože pri alergičnih psih.

 

Do danes sem kot vodilni avtor v uglednih mednarodnih revijah objavil 9 recenziranih znanstvenih člankov.

Z dermatologijo sem se spogledovala že tekom študija, ključno iskrico pa mi je prižgala dermatologinja na Veterinarski fakulteti v Zagrebu, kjer sem se izobraževala v času absolventa.

 

Takoj po diplomi sem pričela z delom v ambulanti za male živali, kjer so mi z veseljem prepustili večino dermatoloških pacientov.

 

Sem članica Dermatološke sekcije SZVMŽ in se redno udeležujem njihovih in izobraževanj v tujini.

 

NAROČI SE

03 620 03 20

info@zamba.si

CENIK

Dermatološki pregled

Vključen klinični pregled kože, ušes, dlake in krempljev.

60 €

Sporočilo je uspešno poslano!

Kontrolni dermatološki pregled

30 €

Citološka preiskava

20 €